Skip to main content

Over Mensen - Corporate

In de kern gaat alles wat ik doe altijd over mensen. In bedrijven komen heel veel mensen samen en een onderneming heeft er voordeel bij als die individuele medewerkers zich goed en betrokken voelen en daarnaast ook goed op mekaar afgestemd zijn. Met Over Mensen werk ik aan communicatie en aan verbinding.
We zetten een traject op voor teams waar ik aan de slag ga met de individuele werknemer en het team. Na het verkennen en het analyseren van die informatie, formuleer ik een advies dat kan dienen als basis om uitgewerkt te worden. Die uitwerking kan ik zelf doen of je gaat zelf aan de slag met het rapport.
Ondernemingen moeten tegenwoordig omgaan met een aantal belangrijke culturele veranderingen. Er is meer ziekte en vaker voor een langere tijd, het is moeilijker om werknemers te vinden en om ze dan aan boord te houden, ongeveer elke onderneming heeft een communicatieprobleem en de nieuwe werkvormen (thuiswerk, hybride) maakt dit niet gemakkelijker,… Over Mensen biedt hier ondersteuning. Ondernemingen hebben een economische prioriteit maar je menselijke kapitaal in kaart brengen en verzorgen maakt het onderscheid tussen de traditionele en moderne manier van werken. De arbeidsmarkt is niet meer dezelfde als 10 (zelfs 5) jaar geleden, menselijkheid heeft een veel grotere rol. Mensen en talent aantrekken en behouden, werknemers betrokken en geëngageerd houden, inzetten op welzijn en psychosociale aspecten op de werkvloer… Dit zijn geen randvoorwaarden meer.

Interne loopbaanbegeleiding

Je kan loopbaanbegeleiding aanbieden in je onderneming. Op die manier krijgen de werknemers (en jijzelf) een duidelijk zicht op hun kernkwaliteiten en kernwaarden. Loopbaanbegeleiding is nooit specifiek gericht op een nieuwe job maar het gaat over het ontwikkelen van zelfinzicht en het zichtbaar maken van competenties en werkpunten. Als ondernemer krijg je hierdoor dus een duidelijk zicht over het talent dat aanwezig is.

Ziekteverzuim- en retentiebeleid

Tegenwoordig is de beste manier van rekruteren ervoor zorgen dat goede werknemers de organisatie niet verlaten. Tegelijk zorgt het onderhouden van een werkomgeving waar mensen zich goed voelen ook voor minder ziekte of psychosociale klachten. Door te investeren in een verzuim- en retentiebeleid krijg je meer betrokken en geëngageerde werknemers die productiever zijn en vaak langer in de onderneming blijven. Werken is voor werknemers veel meer dan enkel geld verdienen. Het goede nieuws is dat zo een beleid opzetten helemaal niet duur is en de investering verdient zichzelf terug.

Interne opleiding / workshop / keynote

Over Mensen heeft een breed aanbod aan opleidingen, workshops en keynotes die je aan je werknemers kan aanbieden. Hoewel het allemaal mensgerichte thema’s zijn, kunnen zij ook een belangrijk effect hebben op de samenwerking in het bedrijf, op het persoonlijk welzijn van de werknemers, de productiviteit, de betrokkenheid,… Opleidingen kunnen op maat uitgewerkt worden, zowel in inhoud als duur. Een aantal thema’s zijn:
  • Groeimindset voor het werk en thuis
  • Communiceren in team
  • Mindfulness Based Stress Reduction
  • Focus Blocks – doe meer met minder tijd
  • Van energie vreten naar energie geven
  • Stoïcijnen op de werkvloer
  • ...

Als onderneming kiezen voor meer verbinding en meer welzijn?