Skip to main content

Goede loopbaanbegeleiding geeft veel meer dan alleen een betere relatie met je werk.

Onze loopbaan is een belangrijk onderdeel van ons leven. Vaak weten we niet helemaal zeker wat we willen. Daar kan wat twijfel of onduidelijkheid in zitten en daardoor gaan we niet vooruit of achteruit. Het doel van loopbaanbegeleiding is om je zelfinzicht op dit belangrijk levensdomein te vergroten. Een misvatting is dat loopbaanbegeleiding bedoeld is voor mensen die van werk willen veranderen of mensen die geconfronteerd worden met een burn-out maar dat is dus niet waar. Een traject bij Over Mensen zorgt ervoor dat je jezelf en je persoonlijke grenzen beter leert kennen. Dat is kennis en ervaring die je overal mee naartoe kan nemen, in je rol als werknemer maar ook thuis. Bovendien blijf je dit met je meedragen doorheen je hele carrière. Het is dus een investering op de lange termijn.
Wil je na een periode van afwezigheid opnieuw aan het werk maar je weet niet goed hoe of waar je dat wilt doen? Ook dan is loopbaanbegeleiding een perfecte manier om jezelf, je wensen en verwachtingen beter te leren kennen. Op die manier kan je een meer overwogen keuze maken, met aandacht voor jezelf.
Als je aan de voorwaarden voldoet, kan je gebruik maken van loopbaancheques (VDAB) eerst 4 uur (€45) en nadien nog eens 3 uur (€45) om de begeleiding te betalen. In totaal kan je dus 7 uur begeleiding volgen voor slechts €90 (of geen €13 per uur). Bij Over Mensen zijn het kennismakingsgesprek en het opvolggesprek bovendien gratis.

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor de loopbaancheques bij de VDAB zijn:

  • Je woont in Vlaanderen of Brussel. In uitzonderlijke gevallen kom je ook in aanmerking als je niet in Vlaanderen of Brussel woont. Klik dan hier voor meer info.
  • Je werkt voltijds of deeltijds als werknemer of als zelfstandige.
  • Je hebt over je hele loopbaan minstens 7 jaar werkervaring (of 2555 dagen) in loondienst of als zelfstandige opgebouwd.
  • Je volgde de voorbije 6 jaar geen loopbaanbegeleiding.
  • Je bent bereid om loopbaanbegeleiding te volgen bij een erkend loopbaancentrum en om die loopbaanbegeleiding in het Nederlands te volgen.
Je kan ook loopbaanbegeleiding volgen zonder het gebruik van loopbaancheques, je betaalt dan gewoon de prijs van een sessie.

Loopbaanbegeleiding is niet aan te raden als je op dit moment rekening moet houden met een depressie, depressieve klachten of een burn-out. Dan is de eerstvolgende stap werken aan je eigen welzijn. Ervoor zorgen dat je opnieuw in je kracht komt te staan, dat kan door je in te schrijven voor een individueel traject mindfulness of een groepstraining Mindfulness Based Stress Reduction bij Over Mensen

Wist je dat?


Je kan als ondernemer ook loopbaanbegeleiding volgen. Voor jezelf, of je kan het aanbieden aan je werknemers. Werknemers die er zelf voor kiezen om loopbaanbegeleiding te volgen, willen vaak niet van werk veranderen maar ze willen werken aan hun relatie met werk. Door als werkgever loopbaanbegeleiding aan te bieden, krijgen je medewerkers de kans om zichzelf beter te leren kennen. Op die manier wordt er heel wat potentieel in je onderneming beter benut. Je krijgt bovendien een duidelijk zicht over de talenten en wensen van je werknemers, een enorm voordeel als je intern wilt rekruteren voor een bepaalde functie.

Over Mensen is aangesloten bij loopbaancentrum Eclips Consult. Dit is een erkend centrum bij de VDAB.